ACT – At leve et meningsfyldt liv

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) tilhører den tredje bølge af kognitivadfærdsterapi (som også definers af Mindfulness). Det er en transdiagnostisk model, der bygger på almenmenneskelige principper, hvor det er måden man forholder sig til tanke, sanse og følelsesmæssigt indhold der skaber problemer fremfor indholder per se.

Heling sker gennem opbygningen af kapacitet til at leve et rigt følelses-, tanke-, og sansemæssigt liv, der giver plads til meningsfyldte handlinger.

Metode og terapi formidles gennem oplevelsesorienterede øvelser – modsat klassisk undervisning og vejledning. Den øvelsesbaserede og praksisnære tilgang gør det terapeutisk earbejde til et tæt samarbejde, hvor klienten får erfaring med en række forskellige redskaber, som er direkte anvendelige udenfor terapirummet.

Acceptance and Commitment Therapy og behandlingstemaer

ACT har en påviselig behandlingseffekt på en lang række almindelige og kliniske problematikker som f.eks. livskriser, samlivsudfordringer, lavt-selvværd, stress, depression, angst, OCD, kronisk smerte, epilepsy, skizofreni og personlighedsforstyrrelser.

» Tilbage til metodeoversigt